Het voordeel van studio foto's is dat je kunt werken onder volledig gecontroleerde omstandigheden. We zijn qua planning niet afhankelijk van het weer. Als fotograaf heb ik in een studio het licht volledig onder controle. Ook kun je de meest creatieve concepten uitwerken met allerlei kleuren en achtergronden naar keuze. Al dan niet met behulp van Photoshop.
Portret of productfoto's in de studio
Zoals met veel van mijn werk, fotografeer ik graag mensen in de studio. Maar regelmatig maak ik ook productfoto's in een studiosetting. Bekijk op deze pagina voorbeelden van mijn studio werk.
Neem contact op voor de tarieven en mogelijkheden van studiofotografie.
Wat is een studiofotograaf?
Een studiofotograaf is iemand die foto's maakt in een studio. Dit kan van allerlei onderwerpen zijn zoals mensen, producten maar bijvoorbeeld ook eten, dieren en auto's. Een studio is een afgesloten ruimte die kan worden verduisterd van daglicht. Hierdoor heeft de fotograaf volledige controle over de belichting met zijn kunstlicht zoals studio flitsers.
Studiofotografie met zwarte of witte achtergrond
Zoals je ziet maak ik veel studiofotografie met zwarte achtergrond. Bij portretten zorgt dit voor een mooi dramatisch effect. Voor producten gebruik ik vaak studiofotografie met witte achtergrond. Maar ook sommige portretten lenen zich goed voor een witte achtergrond. Het is mogelijk om studiofoto's te maken met veel meer kleuren achtergronden. Zo kun je de foto's aanpassen aan de branding van jouw bedrijf. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Back to Top